top of page

Yoga- og meditationsretreat i Italien

Indre ro  - Naturoplevelser - Transformation

Med Lars Damkjær & Illona Marquard d. 8. -13. maj 2023

Udsolgt - skiv for plads på ventelisten

Omkranset af bjerglandskab og panoramaudsigt inviteres du på en indre og ydre rejse til det smukke Norditalien og Villa Vidovina. 

 

Retreatstedet er valgt ud fra et ønske om at være tæt på naturen og fordybe os i transformerende praksis i uforstyrrede omgivelser, der inviterer til inspiration, ro og livsglæde. 

 

Undervisningen vil være baseret på den yogiske tradition, mindfulness og ceremonielt arbejde med fx kakao og breathwork. Vi vil praktisere udendørs i den overdækkede shala eller i naturen.

 

Vores kok vil forkæle os med det italienske køkken. Derfor vil frokosten være hovedmåltidet, og der vil blive serveret espresso og en gang imellem et glas lokal vin. Maden er vegetarisk og baseret på sunde, lokale råvarer. 

 

Når der ikke er fælles praksis, kan du slappe af ved poolen, fordybe dig en bog i hængekøjen eller tage på opdagelse i området, der er kendt for vandreture og et rigt dyreliv. 

Shalaen.jpg

Program

 

MANDAG

16.00 – 17.00: Ankomst og indkvartering 

17.00 – 18.00: Meditation og velkomstceremoni 

18.00: Aftensmad

20.00 – 22.00: Yinmind og yoga nidra

 

TIRSDAG 

07:45 - 08.15: Morgenmeditation  

Snack, te og espresso

08.30 - 10.00: Mindful hatha 

10.00: Morgenmad

Fri - Vandreture, læse, pool, hængekøje… 

14.00: Italiensk frokost 

16.00-18: Yinmind og yoga nidra 

18.00: Let aftensmad 

20.00-21.00: Aftenceremoni med breathwork

 

ONSDAG 

07:45 – 08.15: Morgenmeditation
Snack, te og espresso
08.30 – 10.00: Kundalini yoga
10.00: Morgenmad
11.00-16.00: Vandring til det højeste udsigtspunkt Monte Battaglia med meditation og picnic på toppen
16:00 – 18.00:  Yinmind,& yoga nidra
18.00: Aftensmad

TORSDAG 

07:45 - 08.15: Morgenmeditation  

Snack, te og espresso

08.30 - 10.00: Mindful hatha 

10.00: Morgenmad

Fri - Vandreture, læse, pool, hængekøje… 

14.00: Italiensk frokost 

16.00-18: Yinmind og yoga nidra 

18.00: Let aftensmad 

 

FREDAG

07:45 - 08.15: Morgenmeditation  

Snack, te og espresso

08.30 - 10.00: Kundaliniyoga 

10.00: Morgenmad

Fri - Vandreture, læse, pool, hængekøje… 

13.00: Italiensk frokost 

15.00-17.00: Yinmind og yoga nidra 

17.00: Snack 

18.00-20.00: Kakaoceremoni 

Bål og hygge i haven 

 

LØRDAG

07:45 - 08.45: Morgenmeditation og mindful hatha   

08.45 Morgenmad 

10:00 Afrejse 

IMG_7191.JPG
pool1.jpg

Vidovina

Det oprindelige hus er fra starten af 1900-tallet og blev udbygget i 1940´erne. I dag er det ny-renoveret og med masser af plads. Der er 6 rummelige soveværelser med højt til loftet og store vinduer, 5 moderne badeværelser, en opholdsstue og køkken. Indretningen er enkel og autentisk og de primære materialer træ og sten.

 

Den enorme have, der smelter sammen med den omkringliggende natur, har en stor terrasse med grill, pizzaovn, bålplads, pool, hængekøjer, liggestole og ikke mindst en fantastisk panoramaudsigt. Et par kilometer fra huset ligger en lille by med italiensk lokalt liv og et marked. 

 

Yogashalaen har i sin tid været det gamle høloft og er nu bygget op i en smuk og tempel-lignede struktur af ler, træ og sten. Den er delvist åbnet op mod haven, så der er udsigt til naturen og bjergene.  

IMG_6090.JPG
FedericaeMarco-57.jpg
yoga3.jpg

Rejsevejledning

Du kan flyve direkte t/r til Bologna enten med SAS eller Ryan Air.
KLM og Lufthansa flyver også jævnligt med en enkelt mellemlanding. 

Bologna lufthavn ligger blot 6 km fra centrum og togstationen, der er forbundet med dette lufthavnstog:

https://www.bologna-airport.it/en/passenger-airport-guide/transfer-from-and-to-the-airport/?idC=62438

Fra stationen Bologna Centrale anbefales at tage toget til byen Castel Bolognese, hvilket tager 30 min og koster 6 euro. Fra Castel Bolognese tager du en taxa til Vidovina. Taxaturen koster ca. 70 euro. Vi opretter en Facebook-gruppe for deltagerne, så I har mulighed for at følges ad og dele taxaturen.

Hvis du ønsker at opleve Bologna efter retreatet har SAS fly til København søndag aften. Bologna er en smuk middelalderby kendt sin røde farve (både arkitektonisk og politisk), verdens ældste universitetet fra år 1088 og sin madkultur. 

Dine Undervisere

Lars Damkjær er indehaver af firmaet Nærvær, hvor han coacher og underviser i yoga og mindfulness. Lars har praktiseret yoga og meditation siden han i midt 90’erne var på sin første Indiens-rejse. Da han sidenhen i nogle år var leder af sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka vækkedes hans interesse for Buddhismen, som han i dag integrerer med forskningsbaseret viden om neurologi og stressfysiologi. Lars har uddannet mere end 100 Yinmind instruktører, er en del af Yogavivo og manden bag den gratis meditationsapp, “Nærvær”. Du kan læse mere på www.larsdamkjaer.com. 

Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yogalærer. Hendes undervisning trækker på 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser samt et liv i bevægelse med Asthanga yoga, elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager powerfulde redskaber som pranayama, mantra, yoga nidra og kriya til at skabe rum for oplevelser af flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser privat samt i AYA House og på online platformen Yogastream. 

399A5011.jpg

"Illona og Lars kan noget helt unikt, de har en dyb og vidtrækkende erfaring og er ekstremt generøse med sig selv og deres viden. Illona og Lars er respektfulde og åbne og skaber et trygt, kærligt og stressfrit miljø for den enkelte og gruppen. Jeg lærer altid noget nyt: en privat betragtning, en ceremoni, en bevægelse. Jeg tager altid hjem løftet."

Lise Thygesen, deltager på 'Sjøvik retreat'

"Det var virkelig skønt at være med. Jeg går stadigvæk og bobler af glæde og er fyldt med kærlig opmærksomhed. Jeg synes, I skaber et nærvær og rummeligt rum, som er dejligt at opleve og være en del af." 

Gry Palthorp, deltager på 'Sjøvik retreat'

“Min oplevelse. Mit første retreat. Tak for det.
Det var smukt, generøst. For mig en stærk personlig udfordrende og også frisættende oplevelse. Den vigtige ramme her er den meget faglige professionelle og samtidig stærkt personlig ledelse af retreatet ved I to. I er erfarne undervisere, og I stiller jer til rådighed og åbner op for hvad der måtte komme i samtaler og meditationer. Det skaber tryghed og mod.”

Deltager på "Sjøvik retreat"

Booking & information:

 

Datoer:

D. 8.-13. maj 2023

 

Adresse: ​
Vidovina, Via Pyramide, Casola Valsenio, Emilia-Romagna, Italy

 

Priser:

Villaen: 

7.500 kr. på trepersonersværelse (Udsolgt) 

8.500 kr. på topersonersværelse (Udsolgt)

La Locanda: 

8.500 kr. på dobbeltværelse (1 ledigt værelse

9.500 kr. på enkeltværelse (1 ledigt værelse) 

La Locanda er den nærliggende Bed & Breakfast, som ligger 15 minutters gang fra Villa Vidovina (1,7 km. La Locanda er et gammelt, restaureret landsted beliggende i rolige og naturskønne omgivelser og er Vidovinas nærmeste nabo. De driver en dejlig restautant og har i alt 4 værelser. Værelserne er rene og rummelige med eget badeværelse og udsigt til det omkringliggende bjerglandskab. 

Du kan læse mere om La Locanda og se værelserne her: https://www.ilcardellolocanda.it/

 

Priserne er for kost og logi. Du sørger selv for transport til og fra Villa Vidovina.

Praktisk:

 

Medbring vandresko, badetøj, yogatøj samt en lun trøje og/eller tæppe til morgenmeditation. Der vil være yogamåtter og udstyr til alle på stedet. 

 

Sengene er redt op med sengelinned og du vil modtage to håndklæder. Du behøver derfor ikke selv at have det med, medmindre du gerne vil have ekstra. 

Spørgsmål:  illonamarquard@gmail.com / lars@larsdamkjaer.com   

Ved afmelding: Frem til 90 dage inden retreatet tilbagebetales kursusudgiften fratrukket et administrationsgebyr på 1.500 kr. Fra 90 dage inden retreatet er det ikke muligt at refundere betalingen. Du er dog altid velkommen til at give din plads videre til en anden

bottom of page