top of page

Gratis online praksis
Her uploader jeg løbende lydoptagelser af meditation og yoga nidra til hjemmepraksis

Meditation og yoga nidra er en måde at fremkalde dybe oplevelser af nærvær og skabe forbindelse til en allerede iboende stilhed og forbundethed. Det er praksisformer som regulerer nervesystemet og skaber mere balance, glæde og overskud i hverdagen. Her på siden uploader jeg løbende lydfiler til hjemmepraksis. 

 

"Meditation er basis for alt arbejde med det indre. Vi kæmper måske bevidst for at ændre vores egne egenskaber, vi fylder os med instruktioner og hjælp. Men det er i sidste ende det direkte, utilslørede møde med vores egen bevidsthed, der flytter vores forståelse af, hvem vi er, og giver os styrken til at stå fast i vores væsens centrum. Ingen andre kan få det til at ske for os. Men meditation kan.

 - Sally Kempton 

Yoga nidra kaldes også for yogisk søvn og modtages i en liggende stilling ligesom en guidet afspænding. Det er en powerfuld yogisk praksis der ved hjælp af åndedrætsøvelser, kropsscanning og visualiseringsteknikker bringer kroppen og sindet ned i en dyb tilstand af fred. Her beskriver mange en oplevelse af at ”vende hjem til sig selv” fordi den mentale dialog bliver så stille, at en naturlig tilstand af meditation og klarhed indtræffer ubesværet og helt af sig selv.

Yoga nidra virker på et dybt plan til at afspænde kroppen, aktivere det parasympatiske nervesystem, modvirke stress, balancere kroppens hormonsystem og genoplade energien. Det er derfor en terapeutisk teknik, som også er kendt i videnskabelige kredse for dets positive effekt på bl.a. angst, depression og PTSD.

Guidet yoga nidra
Ro til nervesystemet - yoga nidraIllona
00:00 / 31:34
Lang yoga nidra for ro og søvnIllona
00:00 / 39:34
En tilstand af forbundethed - yoga nidraIllona
00:00 / 22:42
Yoga nidra med Illona
00:00 / 22:43
Yoga nidra for at falde i søvnIllona
00:00 / 15:18
Guidet meditation
So'ham meditation - stille siddende praksisIllona
00:00 / 15:02
Loving kindness meditationIllona
00:00 / 14:07
bottom of page