top of page

Livshjulet - Dit nye år

Dagsretreat for din unikke livsvej med Lars Damkjær og Illona Marquard

Lørdag d. 20. januar 2024 kl. 12.00-19.00 

Med afsæt i livshjulet inviteres du til at gøre status over dine forskellige livsområder og herfra åbne op for visioner og intentioner for det nye år. Gennem meditativ og opløftende yogisk praksis guides du ind i en tilstand af nærvær og forbundethed til din essens. Dette skaber fundament for, at du med klarhed og styrke kan følge og manifestere din unikke livsvej. 

 

Retreatet afholdes i AYA Houses smukke lokaler i naturskønne omgivelser i Fredensborg. Vi serverer en nærende vegetarisk frokost og sunde raw snacks. De fysiske rammer, maden og den dybe praksis med Kundalini yoga, Yinmind, meditation og Yoga nidra er nøje sammensat til at afbalancere dit nervesystemet, genoplade din energi og skabe retning for dit nye år. 

Dagsretreat 3_20230914_140321_0000.png
Livshjulet

Livshjulet er en powerfuld coaching øvelse, der har til hensigt at skabe indre klarhed og rum for refleksion. Kort fortalt går livshjulet ud på at lave et her og nu eftersyn af dit liv ved at vende blikket mod dine forskellige livsområder (fx sundhed, bolig, kærlighedsliv) og afspejle det visuelt. Livshjulet hjælper os til at blive mere bevidste om, hvordan det står til i vores liv og giver indsigt i, hvilke behov vi ikke får opfyldt eller værdier, vi ikke efterlever. Samtidig opdager vi også i hvilke livsområder, der er mere overskud og flow. Livshjulet åbner således op for både værdsættelse, motivation og handling.

 

Kundalini

Kundalini Yoga er en dynamisk og meditativ yogaform, der styrker kroppen, balancerer nervesystemet og giver en intens oplevelse af nærvær. Gennem åndedrætsøvelser, fysiske kriyas, meditation og mantra aktiveres kroppens energisystem og flowet af både livsenergi (prana) og bevidsthedsenergi (kundalini) stimuleres. Resultatet er en vitaliserende, udrensende og sundhedsfremmende praksis, som samtidig kan frembringe transformerende bevidsthedstilstande af klarhed, kærlighed og forbundethed med sin essens.

 

Yinmind 

I Yinmind inviteres du ind i en rolig og oplevelses baseret praksis, der fusionerer Yin yoga og mindfulness. Gennem mindful bevægelse og længereholdte yogastillinger afspændes musklerne, bindevævet smiddiggøres og nervesystemet afbalanceres. Energetisk skabes der bedre balance og flow i kroppens meridianbaner og organer. Med mindfulness opbygges en meditativ tilstand, der øger kropsbevidsthed og nærvær.

Yoga Nidra 

Yoga nidra er en kraftfuld, liggende praksis, der ved hjælp af åndedrætsøvelser, kropsscanninger og visualiseringsteknikker bringer kroppen og sindet ned i en tilstand af hvile og fred. Yoga nidra virker på et dybt plan ved at afspænde kroppen, stimulere det parasympatiske nervesystem, balancere kroppens hormonsystem og genoplade energien. I yoga nidra arbejder man ofte med Sankalpa – en intention eller affirmation som kan give en positive retning for ens livsbane.

Program

Kl. 12.00: Kundalini yoga & Åndedræt

kl. 13.15:  Raw snack

kl. 13.30: Livshjulet

kl. 15.00: Frokost og gåtur i området

kl. 16.15: Yoga Nidra med sankalpa og visioner

kl. 17.15: Yinmind

kl. 19.00: Cirklen lukkes

noemi-macavei-katocz-GAv6SVHKQiw-unsplash.jpg
AYA.jpg

Dine Undervisere

Lars Damkjær er indehaver af firmaet Nærvær, hvor han coacher og underviser i yoga og mindfulness. Lars har praktiseret yoga og meditation siden han i midt 90’erne var på sin første Indiens-rejse. Da han sidenhen i nogle år var leder af sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka vækkedes hans interesse for Buddhismen, som han i dag integrerer med forskningsbaseret viden om neurologi og stressfysiologi. Lars har uddannet mere end 100 Yinmind instruktører, er en del af Yogavivo og manden bag den gratis meditationsapp, “Nærvær”. Du kan læse mere på www.larsdamkjaer.com. 

Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yogalærer. Hendes undervisning trækker på 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser samt et liv i bevægelse med Asthanga yoga, elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager powerfulde redskaber som pranayama, mantra, yoga nidra og kriya til at skabe rum for oplevelser af flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser til daglig i AYA House og på online platformen Yogastream. 

Lar og illona .jpg

Booking & information:

 

 

Adresse: 

AYA House
Danstrupvej 27G
3480 Fredensborg

Pris:

 

1150 kr.

inkl. te, raw snack og sund vegetarisk frokost 

Tilmelding er bindende, men man er velkommen til at give pladsen videre til en anden. 

Praktisk:

Medbring behageligt tøj, notesbog og varmt tøj til yoga nidra. Hvis du vil ud i naturen i frokostpausen, medbring da udetøj og støvler. 

Spørgsmål:

 

illonamarquard@gmail.com  

bottom of page