top of page
AYA YOGA UDDANNELSE hvid.png

BLIV CERTIFICERET YOGALÆRER

Yogalæreruddannelsen hos AYA House giver dig mulighed for at fordybe dig i praksis og formidling af yoga og meditation med særligt fokus på yogaens indre udviklingsrejse. En rejse du selv inviteres til at udforske gennem oplevelsesbaseret undervisning og egen praksis.

Uddannelsen er en grunduddannelse, som giver en grundig indføring i de to stilarter hatha yoga og yin yoga, så du kan undervise i begge dele samt forstår både praksis, teori og filosofi. Derudover er meditation et væsentligt element af uddannelsen, som du vil blive introduceret til både som en særskilt praksis og som en fundamental tilgang, der giver mulighed for at undervise i yoga på en mindful og nærværende måde

Du vil blive vejledt og guidet til at etablere eller videreudvikle din egen yoga- og meditationspraksis, så du kan undervise i yoga ud fra en solid personlig praksis og indsigt. Tilgangen på uddannelsen er, at det er med afsæt i din egen særegne visdom og dine personlige erfaringer, at du finder din egen stemme som underviser og yogalærer – baseret på alt det du lærer på uddannelsen lige såvel som det, du allerede har med dig.

Undervejs vil du blive introduceret for en række meditative teknikker, der kan give inspiration til at undervise i yoga som en transformerende indre rejse. Du vil bl.a. opleve åndedrætsteknikker, mantra, stilhed, yoga nidra, ceremonielle rum og kundalini-inspireret yoga (kriyas). Disse teknikker kan bruges i din personlige praksis og du kan inddrage elementer af dem i din undervisning på et basalt niveau.

INDHOLD PÅ UDDANNELSEN

 • Yoga – asanas (stillinger), alignment og sekvensering indenfor hatha og yin yoga i teori og praksis.

 • Meditation – meditationsteknikker fra mindfulness og den yogiske tradition med afsæt i en solid egenpraksis og forståelse for den meditative tilstand.

 • Åndedræt – forståelse af åndedrættet og grundig erfaring med pranayama/ånedrætsteknikker.

 • Afspænding – at guide savasana (den afsluttende afspænding), samt lave simple kropsscanninger mm. med inspiration fra yoga nidra.

 • Mantra – grundlæggende forståelse af mantra og brug af lyd i undervisningen.

 • Yogaanatomi og bevægelseslære – herunder både den fysiske krop og den subtile anatomi (chakrer og energisystem).

 • Yogafilosofi og historie.

 • Basal viden om nervesystemet, stress og smerter.

 • Bindevæv og kinesisk medicin – introduktion til meridianbaner, organer og bindevæv i relation til yin yoga.

 • Særlige behov – grundlæggende kendskab til yoga for personer med særlige behov, så du kan give modificeringer efter behov i dine yogaklasser (dynamisk mobilitetsyoga, gravid- og efterfødselsyoga, yogaskader, kroniske smerter).

 • Udvikling af din rolle som yogalærer – formidling, tematisering, etik og personlig stil.

HVEM HENVENDER UDDANNELSEN SIG TIL?

Uddannelsen er både for dig der ønsker at blive yogalærer og for dig som ønsker at fordybe din egen yoga- og meditationspraksis. Den foregår i AYA House, som ligger omgivet af natur og skov lige uden for Fredensborg. På uddannelsen vil vi derfor bruge naturen til praksis og refleksion.

Skærmbillede 2024-01-18 140202.png
Sunscape.jpg

Mød dine undervisere og gæstelærere

Med til at guide og undervise dig på uddannelsen har du de erfarne yogalærere og -undervisere Illona Marquard, Lars Damkjær og Isa Raim. Udover disse undervisere vil der på udvalgte dage på uddannelsen også komme spændende og inspirerende gæstelærere herunder Simon Krohn og Camilla Juel Madsen. Læs mere om dette helt unikke hold af undervisere nedenfor.

Portræt 3 - ny.jpg

Illona Marquard - Underviser

Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yoga- og meditationslærer. Hendes undervisning trækker på mere end 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser i bl.a. kundalini, yin og yoga nidra samt et liv i bevægelse med elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager redskaber som pranayama, mantra og kriya til at skabe flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser til daglig i AYA House, privat og på online platformen Yogastream.

Camilla - til web.jpg

Camilla Juel Madsen - Gæstelærer

Camilla Juel Madsen er yogalærer, foredragsholder og selvstændig erhvervskvinde. Siden 2015 har hun undervist i yoga og specialiseret sig i dynamisk mobilitetsyoga. Som partner i AYA House tilbyder hun desuden undervisning i Hatha, Yin og Restorativ yoga. Camilla er certificeret RYT 500-yogalærer fra School of Santhi i Sydindien. Udover sin undervisning har hun arrangeret og faciliteret flere yogaretreats i udlandet. Camilla er initiativtager til og partner i AYA House og har derudover to andre virksomheder som hun arbejder i til daglig.Camilla underviser som gæstelærer på to halve dage på uddannelsen.

Lars.webp

Lars Damkjær - Underviser

Lars Damkjær har mere end 25 års personlig og professionel erfaring med meditation og yoga. Lars er cand. comm. og uddannet MBSR instruktør (mindfulness baseret stress reduktion), coach, mentaltræner og yin yogalærer. Han er fast underviser og mindfulness ekspert på Yogavivo. Lars har uddannet 120 Yinmind yoga instruktører og 25 stress coaches, har haft sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka og er bl.a. forfatter til bogen “Mindre stress, mere nærvær“ samt manden bag meditationsappen Nærvær.

_E4A2334_inw.jpg

Isa Raim - Underviser

Isa Raim er en solid og erfaren yogalærer og en hjertelig nomade, der søger inspiration og vækst. Med en professionsbachelor i fysioterapi og 5 års erfaring som rehabiliteringsterapeut har han en omfattende viden om kroppen, som han omsætter i en holistisk og anatomisk funderet bevægelseslære og alignment. Isa har dyrket yoga i mere end 15 år og har undervist rigtig meget på blandt andet 14+ living yolates uddannelser, assisteret flere yogauddannelser og været censor hos bl.a. Sienna Sherman og Chris Chavez. Isa integrerer meditation, bevægelse og shamaniske praksisser i sin undervisning og finder inspiration i naturlig bevægelse og musik. Han skaber et åbent rum, hvor der er plads til alle følelser og til at være sig selv.

simon_krohn_1.jpg

Simon Krohn - Gæstelærer

Simon Krohn er en anerkendt yogalærer med en E-RYT 500-certificering hos Yoga Alliance. Han har en kandidatgrad i filosofi og har studeret yoga og yogafilosofi i Indien, Australien og USA. Simon tilbyder workshops, foredrag og yogalæreruddannelser i Danmark og Sverige. Han er også efteruddannet i kropsterapi. Med sin dybe forståelse af yogafilosofien inspirerer Simon elever til at opdage yogapraksisens transformative kraft. Simon underviser som gæstelærer på én dag i løbet af uddannelsen.

Uddannelsens opbygning 

 

Uddannelsen består af fire søjler som tilsammen udgør uddannelsens mere end 200 timers curriculum.
De fire dele består af 9 undervisningsmoduler med i alt 18 undervisnings- og træningsdage sammen med dine undervisere; læsning & træning på egen hånd og i grupper; 3 retreats á 1 dag og til slut 2 certificeringsdage. Alt sammen fordelt over ca. 8 måneder og med 2 lærere på alle undervisningsmodulerne.

Skærmbillede 2023-07-05 120914.png
Skærmbillede 2023-07-05 122128.png

Praktisk information

STED

 

AYA House, Danstrupvej 27G, 3480 Fredensborg.

Parkering på P-pladsen til højre for AYA House indgangen.

PRIS

Early Bird pris 29.500 kr. ved tilmelding inden den 1/9-2023.


Normalpris 34.500 kr. pr. deltager.

OBS! Mulighed for at opdele betalingen i 5 rater á 6.900 kr. (5.900 v/Early Bird pris) ved betaling med kort.

Første rate betales ved tilmelding. Resten betales den 1/12-22, 1/1-23, 1/2-23 og 1/3-23.

ANTAL DELTAGERE
 

Maks. 20 deltagere pr. hold.

UNDERVISERE & GÆSTELÆRERE

 

Illona Marquard, Lars Damkjær, Isa Raim, Simon Krohn (gæstelærer 1 dag) & Camilla Juel Madsen (gæstelærer 2 halve dage).
 

UNDERVISNING

 

1 undervisningsmodul á 3 dage (opstartsmodulet) og 7 undervisningsmoduler á 2 dage. Alle uden overnatning og mad. Herudover 2 certificeringsdage med mad.

Der kan medbringes egen mad eller bestilles via AYA House på dage uden mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Alle undervisningsdage kl. 9.00 – 17.00.

 

Tider for retreats oplyses under uddannelsen.

RETREATS
3 retreats á 1 dag uden overnatning og inkl. mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

DATOER

MODUL 1: ​Den 6. – 7. sept. 2024


MODUL 2: Den 4. – 5. okt. 2024
 

MODUL 3: Den 1. – 2. nov. 2024
RETREAT 1: Den 3. nov. 2024


MODUL 4: Den 6. – 7. dec. 2024

MODUL 5: Den 10. – 11. jan. 2025

MODUL 6: Den 7. – 8. feb. 2025

MODUL 7: Den 7. – 8. marts 2025

RETREAT 2: Den 9. marts 2025

MODUL 8: Den 11. – 12. april 2025

Modul 9: Den 9. – 10. maj 2025
RETREAT 3: Den 11. maj 2025
CERTIFICERING:
Den 13. – 15. juni 2025 *

*Du deltager kun på én af certificeringsdagene

Sunscape.jpg
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

 

Nedenfor finder du svar på mange af de praktiske spørgsmål. Hvis du stadig har spørgsmål til uddannelsen eller andet du er i tvivl om så ring til os på 25 94 44 80 eller book en rådgivningssamtale.

Skal man have dyrket yoga før for at kunne deltage?
Vi anbefaler at have grundlæggende erfaring med yoga inden du starter på uddannelsen ved fx at have dyrket yoga i minimum 6 måneder. Det kan dog godt lade sig gøre at starte på uddannelsen uden tidligere erfaring, hvis du er motiveret for at gøre en særlig indsats i starten og sørge for at tage ekstra klasser, så du opbygger din erfaring med yoga.

 

Hvad hvis vi er flere der vil deltage sammen?
Det kan du vælge at gøre, men det er ikke nødvendigt.

Du vil på uddannelsen indgå i gruppearbejde, som vil fungere som støtte for din udvikling som yogalærer.

 

Hvad hvis jeg ikke kan deltage én af dagene?
Som udgangspunkt skal du deltage på alle moduler og dagsretreats for at kunne gå til den afsluttende prøve og blive certificeret yogalærer.
Hvis du imidlertid bliver forhindret i at deltage af den ene eller anden grund, kan du kontakte os for en eventuel aftale om deltagelse på et kommende hold eller for at finde andre muligheder for at indhente det forsømte.

 

Hvad hvis jeg har fysiske skavanker eller udfordringer?
Mindre fysiske skavanker er som udgangspunkt ikke et problem, da uddannelsen er inkluderende og lægger op til at lære at tilpasse yoga til alle kroppe. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.


Ved stress, angst, depression eller andre psykiske lidelser, skal du selv være i stand til at håndtere dem, da vi ikke kan tage særlige hensyn. Vi vil under alle omstændigheder gerne informeres om dette, inden du starter, så tag gerne kontakt – også hvis du er i tvivl.

 

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge på uddannelsen?
Hele uddannelsen indeholder 20 hele face-to-face undervisningsdage fordelt over ca. 8 måneder samt to hele certificeringsdage.

Mellem face-to-face modulerne skal du forvente at bruge ca. 3-5 timer om ugen på træning, gruppearbejde og egen praksis. 

Herudover skal du forvente at bruge tid til at forberede en kort skriftlig opgave og en praktisk eksamen.

 

Kan jeg undervise i yoga efter denne uddannelse?
Ja, denne uddannelse kvalificerer dig til at undervise selvstændigt i yoga baseret på uddannelsens indhold.

 

Hvad hvis jeg ikke ønsker at undervise eller gå til eksamen?
Du er velkommen til at deltage på uddannelsen udelukkende for at fordybe din egen yoga- og meditationspraksis. I så fald behøver du ikke at tage den afsluttende eksamen og du vil ikke modtage dit certifikat. Da der er meget læring i at opleve hinanden undervise, vil vi anbefale at du alligevel er med som deltager på de to dage, hvor der er certificering. Dette er dog op til dig og du er velkommen til at tale med underviserne omkring det undervejs.

Kan der arrangeres samkørsel?
Der blive oprettet en gruppe på Facebook, hvor deltagerne kan arrangere samkørsel og i det hele taget kommunikere undervejs. Hvis du ikke kommer i egen bil, kan du også tage med offentlig transport til AYA House.

bottom of page