top of page

En sommer i balance 

 

Nænsom praksis for ro og mindre stress 

 

D.  11. juni kl. 14.00-16.30 i AYA House 

Denne workshop skaber rum for at berolige nervesystemet og slippe stress, så du kan gå sommeren i møde med mere ro og klarhed. Gennem meditativ og nænsom praksis stimuleres vagusnerven og det parasympatiske nervesystem, så en tilstand af balance og afspænding opstår naturligt i både krop og sind.  

Workshoppen kan stå alene, men kan også bruges som inspiration til at bringe mere ro og balance ind i hverdagen. Efter workshoppen vil du derfor modtage et lille program på mail med åndedræt, meditation og en lydfil med yoga nidra, som du kan bruge derhjemme eller tage med på sommerferie. 

Til workshoppen vil vi udforske en række blide, men effektfulde praksisser fra yogaens verden, herunder: 

 

Meditation

Yinmind

Åndedræt

Yoga nidra 

Mantra 

Lille sunset.jpg

Om at balancere sommerens energi og ildelementet

I kinesisk medicin kobles årstiden sommer med hjerte- og tyndtarmmeridianparret og elementet ild. Dette element forbindes med vitalitet, et højt aktivitetsniveau, passion og hjertets store følelser som kærlighed og had.

 

Elementet kan være i balance og give oplevelsen af livsglæde, sunde relationer og meningsfuldhed. Men det kan også være i ubalance og fremkalde følelsen af at være overvældet og ikke kunne finde ro midt i sommerens aktiviteter og store følelser. I vores yinmindsekvens fokuserer vi derfor på dette meridianpar, for at skabe fundament for at balancere sommerens energi. 

De Yogiske praksisser
 

Yinmind

I Yinmind inviteres du ind i en rolig og oplevelsesbaseret praksis, der består af 3 integrerede lag:

Det fysiske, energetiske og meditative. Gennem mindful bevægelse og længereholdte stillinger stimuleres bindevævet, musklerne afspændes og nervesystemet beroliges. Energetisk skabes der bedre balance og flow i kroppens meridianbaner og organer. Med mindfulness opbygges en meditativ tilstand, der øger kropsbevidsthed og nærvær.

 

Yoga nidra

Yoga nidra er en terapeutisk, liggende praksis, der ved hjælp af åndedrætsøvelser, kropsscanninger og visualiseringsteknikker bringer kroppen og sindet ned i en dyb tilstand af hvile. Yoga nidra virker på et dybt plan ved at afspænde kroppen, stimulere det parasympatiske nervesystem, balancere kroppens hormonsystem og genoplade energien. 

 

Mantra

Mantra er en ældgammel yogisk teknik, som kombinerer rytmisk åndedræt og lyd og skaber vibrationer dybt inde i kroppen. Vibrationerne og det rytmiske åndedræt påvirker vagusnerven samt kroppens og hjernebølgernes kemi, så vi kan afbalancere nervesystemet, berolige tankerne og opleve øjeblikke af hjerteåbnende klarhed.

Dato:

D. 19. marts kl. 14.00-16.30

 

Sted:

 

AYA House 

Danstrupvej 27G'

3480 Fredensborg

Pris:

 

350 inkl. te og snacks

bottom of page