top of page

Yin Yoga & mindfulness

Yin yoga er udviklet med afsæt i hatha yoga og kinesisk medicin. Gennem stræk, som holdes i 3-10 minutter, giver yogaformen mulighed for at blødgøre bindevævet og skabe bevægelighed i kroppen. Som en slags nåleløs akupunktur stimuleres flowet af chi/energi langs med meridianbanerne i kroppen, hvilket fremmer organernes funktion og dermed sundhed og velbefindende i kroppen.  

 

Undervejs falder nervesystemet til ro, og eleverne guides ind i en tilstand af meditation, hvor sindet er roligt, åbent og vågent. Yin yoga har derfor en gavnlig effekt på stress og kan også bruges til at lindre kroniske smerter i kroppen enten ved at nedsætte smerten, eller ved at man bliver bedre til at håndtere den mentalt. 

 

Jeg er uddannet i Yinmind hos Yoga Vesterbro og i yin yoga hos Jo Phee. Begge dele er en forlængelse af Sarah Powers' og Paul Grilleys tilgang til yin, hvor mindfulness og arbejdet med sindet har en vigtig plads. Det er samtidig en tilgang, hvor hver enkelt elev respekteres ved at tilpasse praksis til den enkeltes krop og personlighed. 

Yin yoga er i min oplevelse en måde at ”vende hjem” og komme i en tilstand af ro og nærvær. Samtidig kan denne rolige yogaform være med til at skabe balance i krop, sind og nervesystem i et samfund, hvor de fleste af os er overbebyrdede, stressede og overstimulerede. 

 

Personligt har yin yoga både hjulpet mig med at heale et stresset nervesystem og et mindre piskesmæld, som fysioterapeuterne er forbløffede over er i bedring. Samtidig har jeg oplevet, at yin yoga helt naturligt skaber mere balance og en øget evne til at lytte til sig selv og sin krop. Jeg har derfor en kæmpe kærlighed til yin yoga og en stor tiltro til, at stilarten spiller en vigtig rolle i vores samfund i dag. 

Jeg underviser i yinmind flere gange om ugen. Du kan se mit skema her.

Yin Yoga is a simple practice, very simple ... just come into a pose, become still and stay. Stay! Stayyyy ... But, for anyone who has tried this simple practice, you soon discover that "simple" does not mean "easy.".

-Bernie Clark 

bottom of page